kolmapäev, 20. august 2008

Thoughtcrimes 2003


Lavastaja: Breck Eisner

Näitlejad: Nawi Rawat, Joe Flanigan, Peter Horton jne.

Mõni aeg tagasi juunis sattus mu silme ette kunagi ammu TV 3-st osaliselt nähtud film pealkirjaga Thoughtcrimes. Mäletan, et sellel ajal kui seda filmi esimest korda nägin, pakkus see mulle väga vähe huvi.Eks sellepärast ma ainult lõppu vaatasingi.Aga nüüd kuskil 2 aastat hiljem sattusin täiesti kogematta Thoughtcrimesi peale ja otsustasingi siis ikkagi ära vaadata.

Film keskendub noore naise Freya McAllisteri (Nawi Rawat) mõtete lugemise ande arenemisele ja rakendusele.Nimelt Freyat,kes on parasjagu oma lõpuballil,tabab äkiline hoog, mis laseb tal kontrollimatult kuulata teiste mõtteid.Selle tulemusel sattub Freya vaimuhaiglasse, kus mitte keegi ei oska teda aidata.Tema õde on ahastuses ja kui õde teateb Freyale,et nende isa on surnud, siis Freya lihtsalt ei kuule seda liigse lärmi tõttu.Ühel päeval pärast paari aastat selle hulluse käes vaeveldes satub ta lugema ühte raamatut ja avastab, et kui ta keskendub ühele kindlale asjale, siis see kohutav lärm ehk siis ümbritsevate inimeste mõtted vaibuvad.Varsti tullakse aga FBI poolt Freyale järele ja hakatakse talle õpetama oma ande kontrolli all hoidmist.Teadmatuses Freya nõustub ja varsti tahetakse teda kasutada ühe terroristi kinnipüüdmiseks.Selgelt hirmu küüsis Freya saadetakse ühe agendi Brendan Deani (Joe Flanigan) paariliseks, kellega koos ta peab hakkama tundmatu terroristi jälge ajama.

Kogu teose kulg on vägagi nauditav.Selles mõttes, et mõte jookseb kenasti sisuliinidega kaasa ja kogu aeg on teatud põnevus ja huvi olemas. Freyat kehastab omapärane ja kaunis näitlejanna Nawi Rawat, kelle mõttelugeja Freya roll on väga inimlik ja reaalne.Kohati tekib teatud kaastunne kui vaadata Freyat mõtete lärmi sees vaevlemas. Arvan, et see on suuresti tänu hästi väljakirjutatud tegelasele ja näitleja valikule.Sisu on nagu ikka.Seda on tegelikult päris palju kasutatud.Aga Thouhtcrimesi puhul korvas tüüpilise sisu väga hea teostus.Kõige huvipakkuvam oli Freya areng kartlikust ja segaduses neiust oskuslikuks agendiks ja tema suhe veidi koomilise Brendan Deaniga. Kogu film tervikuna on igati huvitav ja mõtlemapanev.Mõtlemapaneva all ma osutun just Freyale kui mõttelugejale.

Kusjuures ma avastasin, et Thoughtcrimes pidi algselt olema pilootosaks tulevale sarjale, millele rohelist tuld ei näidatud.Kahju=(

10/10

Nawi Rawat

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar