neljapäev, 28. august 2008

Awake 2007


Lavastaja: Joby Harold
Näitlejad: Jessica Alba, Hayden Christensen, Terrence Howard, Lena Olin jne

Awake räägib loo rikkast noormehest Clayst(Christensen), keda ootab ees südameoperatsioon. Nimelt mõni aeg tagasi enne filmis kulgevat aega tabas Clayd südamerike ja nüüd suundub ta samasse haiglasse, kus ta ka esimesel korral oli ja kus teda opereerib ka sama arst Dr. Harper(Howard).Clayd toetab igati tema vastne kaunis naine Sam(Alba), kelle suurim soov paistab olevat näha Clayd täie tervise juures. Clay ema on aga selle operatsiooni vastu, sest ta ei taha, et tema poega raviks mingi tavaline arst, vaid hoopis tema enda valitud kõrgelt kiidetud kirurg.
Varsti suundubki Clay kirurgi noa alla, aga mingisugusel õnnetul kombel ei jää Clay narkoosi all olles magama. Põhimõtteliselt Clay kuuleb ja mingil määral ka tunneb, kuidas teda lahti lõigatakse.Kõrgpunkti lisab aga tõsiasi, et arstidel on temaga hoopis teine plaan.

Awake on suhteliselt põnev ja mõningal määral ka pinget pakkuv põnevik. Lõpu poole tekkisid mõned üllatusmomendid, aga kuna Awake oli natuke etteaimatav, siis seda teatud ohhoo-effekti ei tulnud. Halbu sõnu nagu polegi öelda. Polnud ta ju halb film, vaid mõnus ajaviide, kus põnevus oli olemas kuni lõpuni. Christensen tegi hea rolli. Tal tulevad need noored/rikkad-tüübid alati hästi välja. Alba oli kena nagu alati. Kes selle vastu küll vaidlema hakkaks? Näitlejaannet paistab Albal siiski olevat.Tema viimased rollid on küllaltki arukad valikud olnud, kaasaarvatud Awake. Lena Olin ehk Clay ema, kes mulle on tuttav sarjast Alias, tegi tugeva rolli. Temast õhkus professionaalsust. Clay ema saatus filmis oligi üks üllatustpakkuv koht. Seda poleks oodanud. Howard Iron Manist oli sõbraliku, kuid siiski omakasu taga ajava arsti rollis täiesti usutav. Polegi talle midagi ette heita.
Clay ärkvel olek operatsiooni ajal oli huvitav. Kummaline jälgida tüüpi, kes on nagu ärkvel aga samas ka mitte ja samal ajal teda skalpelliga lõigutakse. Pärastpoole liikus sisu juba sinna juhtumi lahendamise kanti, kus Clay oli juba vaimuna oma kehast lahkunud ja asunud välja uurima arstide jutu tagamaid.
Awake juures oli huvitav Clay opilaua stseenid ja temavastase vandenõu arenemine, aga kõik muu jäi kuidagi liiga keskpäraseks. Tähendab, et ei suutnud midagi uut pakkuda.See ärkveloleku mõte oligi see ainuke paeluv teema kogu filmis. Ülejäänud muutus juba tavaliseks, aga siiski suudeti kanda filmi samas pinges edasi kuni lõpuni välja.
Awake on siiski vaatamist kindlasti väärt.

6,5/10



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar