laupäev, 16. august 2008

Battlelore 1999 - ????



Üleeile Hard Rock Clubi foorumi avarustes ekseldes sattus silma üks huvitava nimega soome bänd.Nimeks siis Battlelore ja tegemist peaks olema folk/epic/power metaliga.Bändis on kaks vokalisti st. nii mees kui ka naishääl.Mehe vokaal on folk metalile omaselt karge ja rajuv.Aga neiu häälekene on väga pehme ja kaunis kõrvapaitav.

Kõige huvitavam fakt Battlelore juures on see, et kõik liikmed on J.R.R Tolkieni loodud mütoloogia andunud austajad ja nende suur austus kostub läbi muusika.Nimelt kõik albumid tuginevad Tolkieni kõikidel raamatutel.Eelkõige pidavat puudutama Silmarillioni ja Lõpetamata Lugusid.

Bändi kokku ajanud muusik oli varem Tolkieni loominguga tutvunud ja sellest väga huvitunud.Ja seega ta otsustas luua bändi, mille peamine sisuallikas oleks Tolkieni looming.Battlelore saigi siis alguse 1999 aastal.Praeguseks on neil olemas neli täispikka albumit, millest viimane ilmus 2007 aastal.Nüüd septembris ilmub viies üllitis nimega The Last Alliance.Naisvokalisti kohal on Kaisa Jouhki, kelle kaunis hääl on lausa lummav ja kohutavalt eepiline Tolkienile omases võtmes.Kui nüüd mõelda nn. Tolkienil põhinevale muusikale, siis minu arvates ei tohiks naishääl kunagi puududa, sest see just kuulubki kõige selle juurde.Folgi mõjutusi on tunda nii flöötide kui ka torupillide kasutuses.Eelkõige viljeleb Battlelore siiski power metalit, millesse on segatud ka tugevaid folgi mõjutusi.

Pean tunnistama, et minagi olen Tolkieni maailma suur austaja.Eks see oli ka üks põhjustest, miks Battlelore mind nii huvitama hakkas.Endalgi praegu käsil Lõpetamata Lood.Kõik eelnevad teosed(Silmarillion, kõik Sõrmuste Isandad ja Kääbik) on mul tükk aega tagasi läbi loetud.Isegi kippusin lugema Tolkieni biograafiat, sest huvi tema vastu oli suur ja seda on see ka praegugi.

Edasist infot saab leida: http://en.wikipedia.org/wiki/Battlelore#Discography ja http://www.metal-archives.com/band.php?id=431

House of Heroes


Journey to undying lands


Storm of the Blades


Battlelore albumid:

...Where The Shadows Lie 2002,

Sword`s Song 2003,

Third Age Of The Sun 2005,

Evernight 2007,

The Last Alliance 2008(veel ilmumata).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar