pühapäev, 28. detsember 2008

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban 2004


Lavastaja: Alfonso Cuaron
Osades: Daniel Radcliffe, Rubert Grint, Emma Watson, David Thewlis, Gary Oldman jne.


Kui Kanal 2 Potteri kolmandat osa nii lahkelt pakub, siis miks ka mitte vaadata. Kuigi pigem oleks vaadanud enda koopia pealt, sest ma ei talu eriti reklaame, aga kahjuks tuli mulle meelde, et minu hangitud Potter on üsna viletsa kvaliteediga ja nii leppisingi televisiooniga. Kõik Potteri osad on head, aga minu jaoks on kõige paremad alates 3 osast, sest lavastaja Alfonso Cuaronil õnnestus tabada oma Potteri versiooniga täpselt naelapea pihta. Piisav kogus süngust, koomikat ja eelmistes filmides mind häirinud lastelikkus oli samuti kadunud.

Harry Potter ja Azkabani vang jutustab kolmandast Potteri õppeaastast Sigatüüka koolis. Seekord aga tabab võlurite maailma uudis, et Voldemorti suur toetaja Sirius Black on põgenenud kurikuulsast Azkabani vanglast ja seetõttu on ka kool suure valve all. Harry aga ei tea täpselt teda ähvardava ohu ulatust ja valesid mis ümbritsevad Blacki minevikku ja Harry vanemate hukkumist.


Cuaronil oli õnnestunud tabada täpselt see õige atmosfäär ja võlu, mis mind Potteri seeria juures köidabki. Kui Colmbus muutis filmid rohkem mitte nii süngeks ja rohkem leebemaks, siis Cuaron tegutses otse vastupidi tuues seejuures efektselt välja Potteri tumeda poole, mis on muidugi väga mõistetav, sest raamat ise ju nõudis seda, aga kahtlen kas Colmbus oleks suutnud saavutada sama, mis Cuaron. Igatahes meeldis mulle 3 osa juures eriti tumedam visuaalne pool, mis andiski rohkem rõhku dementoritele. 


Teine vägagi hea asi oli kaks eriti head näitlejat, nimelt David Thewlis ja Gary Oldman. Oldmani alguses veidi segase Blackina oli eriti meeldiv jälgida. Thewlist ma ei ole küll eriti tihti näinud, aga alati on ta mulle küllaltki sümpaatsena tundunud. Siingi sobis ta Lupini rolli ideaalselt, sest tema kehamiimika minu mäletamist mööda klappis hästi raamatus kirjeldatule. Mainimata ei saa jätta ka Alan Rickmani Snape`i rollis. Ei kujutagi vast mitte kedagi teist selles osas ette. Tegelikult pole Michael Gambonil häda midagi, kui välja arvata liigne energilisus. Dementorid olid samuti päris hästi välja kukkunud. Raamtaus kirjeldati nende käsi kui vees liiga kaua seisnud laiba kätt, aga kui välja arvata liigne sõrmede pikkus, siis pandi küll täitsa täppi. Kolm peategelast on ka jõudsasti arenenud ja nende usutavusega pole enam nagu erilist probleemi. Nende jagelemist on igas filmis hea jälgida. 

Lõbus, seikluslik, sünge ning üsnagi hea adaptsioon suurepärasest raamatust.

Tõesti, parim osa koos 4-ndaga. 
8/10



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar