laupäev, 27. detsember 2008

Harry Potter and the Chamber of Secrets 2002


Lavastaja: Chris Columbus
Osades: Daniel Radcliffe, Rubert Grint, Emma Watson jne.

Kuna alustasin seeria esimese osaga, siis arvasin, et ongi viimane aeg kõik osad läbi vaadata. Goblet of Fire on küll mul juba kirjutatud, aga oma osa ootavad veel 2,3 ja 5 osa. Teine osa on samuti korralik jõulufilm nagu esimene, aga märksa mittelastekam kui eelmine. Lavastaja on küll sama, aga tõsisemat poolt on seekordses osas rohkem. Seepärast meeldibki mulle vist rohkem. Nii oli mul iga osaga, sest filmid muutusid üha rohkem süngemaks ja rohkem talutavamaks ning enam ei pidanud võtma neid kui pelgalt lastefilme.

Seeria teises osas külastab Potterit enne kooli minekut majahaldjas Dobby, kes hoiatab Potterit kooli mitte minemast, aga Potter läheb siiski ja kooli jõudes avastab ta Hermione ja Roniga, et midagi kohutavat on kooli peale valla lastud. Õpilased kivistuvad salapärastel asjaoludel ja sõbrad otsustavad uurida sündmuste tagamaid.

Nagu enne mainisin, et mulle meeldib see osa rohkem kui esimene, sest siin on seda lastelikkust vähemaks keeratud. Siiski on seda alles, aga kuna see on lastefilm, siis pole ju ka midagi parata. 
Kahju, et Richard Harrist enam meie hulgas ei ole, sest tema oli Dumbledorina just selline nagu raamatus kirjeldati. Juba kolmandas osas ilmunud Michael Gambon on liialt energiline ja üldsegi vastupidine Rowlingi kirjeldatud Dumbledorile. Jason Isaacs Lucius Malfoyna on täiuslik. Tema kummaline tarduv pilk ja veidi värisev kõne sobib kenasti ühele surmasööjale. Dobby animatsioon on veidi liiga läbinähtav, aga sellegagi harjub ära. Dobby üksi juba on väike ja muhe tegelane, kelle iseloom varjutab animatsiooni.

Ka seegi osa on üsnagi hästi filmiks tehtud kui võrrelda jällegi 5 osaga. Ei saama lihtsalt selelst üle, sest 5 osa oli üks suur kokkuvõtte raamatust ja keegi vist ei viitsinud midagi või kedagi seal omavahel korralikult seostada. Nagu pabermajake ilma liimita =). Kuna mul on kõik raamatud loetud, siis ütleb mulle nimi Tom Marvolo Riddle ja tema päevik päris palju. Eriti veel päevik, millel oleks võinud olla vägagi suur roll seerias, kui see poleks hävinud. Nii et tegelikult on lugejale algusest peale vihjatud, milliseks võivad lõpusündmused kujuneda. Colmbusel on tegelikult seliste filmide juures hea käsi, sest ta suudab asja huvitavaks muuta, aga samas jääb tema käe all Potter veidi lastelikuks. Suurima muudatuse tõi sisse ikkagi Alfonso Cuaron, kelle Prisnoner of Azkaban oli hoopiski teist masti kui 2 eelmist filmi.

Siiski järjekordselt hea Potteri film   7,5/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar