pühapäev, 21. detsember 2008

"4400" 2004 - 2007 - 4 hooaeg






Looja: Rene Echevarria, Scott Peters jne.
Osades: Jacqueline McKenzie, Joel Gretsch, Patrick Flueger jne.

Saingi lõpule minu arust tõesti ühe suurepärase ulmeseriaaliga 4400. Laiahaardeline mõte, millest sai sarja jooksul nii mõndagi huvitavat välja võluda. Näitlejate kantud osad olid juba 4 hooajaks omaks saanud, nii et mitte mingit probleemi tegelastele kaasatundmises ei tekkinud. Täitsa huvitav oli läbi osade jälgida, kuidas üks või teine tegelane areneb üha tähtsamaks ja tähtsamaks. Ka siin hooajas toodi sisse leidlike omadustega 4400-lasi, kes suutsid vähem või rohkem kaost tekitada. NTAC-il oli ikka tähtis roll 4400-laste  saatusel. Eriti tähtsaks kujunes kurikuulus "messias" Jordan Collier, kes algul tundus mulle kuidagi võõras, aga nüüd jälgisin teda ja tema ideoloogiat huviga.
SPOILERID:Läbivaks liiniks oli Collieri Promise City, mille ta rajas oma nn. armeega Seattle külje alla. Samuti suurenes Tom Baldwini poja Kyle-i roll kogu Collieri kavatsustes. Isabelle sai vangist välja ja sattus Kyle-i hoole alla ning lõpuks sai temastki osa Collieri rühmitusest. Kahjuks võttis Isabelle Märgitute nõu kuulda ja saavutas peaaegu nende tahtmise, mis pöördus aga Märgitute enda vastu. Märgitud said isegi Tom Baldwini enda käsutusse, aga temagi suudeti pikapeale päästa. Huvitav oligi just see, et Matthew kehas olnud Märgitu kandus edasi Tomi sisse. Üks ja sama mees, kes püüdis ja püüdis Isabellet mõjutada, kuni ta ka selle enam vähem saavutas. Mulle tundus pidevalt, et Kyle-i võime Cassie ei olegi see mida arvame. Hakkasin arvama, et tegemist on samuti tulevikust saadetud mõjutajaga. Võib olla oligi. Tänu seriaali katkestamisele seda enam teda ei saa :SPOILERID
Algul küll kahtlesin 4400 väärtuses, aga jõudes otsaga 2 hooaega sain täie kindluse, et tegemist on tõesti aruka ja fantaasiarikka seeriaga. Tegelased muutusid üha omanäolisemaks ja iga eesmärk 4400-ga muutus iga osaga üha pinget pakkuvamaks. Eriti Collier ja tema kampaania levitada 4400 võimeid kõigile.
 
Finaaliga ma päris rahule ei jäänud, sest 4400 hõlmab endas palju sisuliine, mis peaks samuti oma lõpu leidma. Olemasolev finaalosa oli rahuldav,aga seda päris Suurt Pauku ei juhtunud. Arvan, et 5 hooaeg oleks andnud sarjale võimaluse saada väärika lõpu, aga tänu FOX-le seda jällegi ei juhtunud. Kahju, aga eks saab hakkama ka sellega mis olemas on. SPOILER: Kui ise mõelda edasisele arengule, siis lähebki kõik Collieri plaani kohaselt ja tuleviku suur katastroof ongi ära hoitud :SPOILER. Lihtsalt oleks tahtnud lõplikku hooaega, mis oleks katnud augud ja saatnud sarja väärikale pensile.

Igatahes 4400 on andekas, arukas ja vägagi kaasahaarav sari, mis peaks istuma ulmesõpradele päris hästi.

9/10



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar