teisipäev, 9. veebruar 2010

Kill Theory 2009

Lavastaja: Chris Moore
Osades: Don McManus, Teddy Dunn jne.

After Dark Horrorfest filmide hulgast sattusin teise valikuga just kõige halvema otsa. Ma ei olnud üllatunud filmi väga madalast üleüldisest kvaliteedist, sest tänu festivali varasematele aastatele ja paari blogija kirjutistele sain aru, et ega iga film vaadata ei kõlbagi.
Kari noori lähevad enne kooli lõpetamist looduskaunisse suvilasse, kus neid ootab ees oma isiklik paat, suur ja uhke maja ning viimased koosveedetud tunnid. Samal ajal jälgib noori julm psühhopaat, kes tahab iga hinna eest asetada lõbujanuliste noorukite ette valiku. Kolme tunni jooksul peavad parimad sõbrad ellujäämiseks üksteise elu kallale minema. Aega on vähe ja pääseteed ei paista olevat ega tulevat.
Kill Theory on julmalt halb film. Kohe nii halb, et tahtsin poole pealt lihtsalt kinni panna. Ma ei ole aga selline inimene, kes alustatu pooleli jätab ja lõpuni selle vaesemehe "õudusfilmi" vaatasingi. Üks juhus on tegelikult mul veel olnud. Püüdsin vaadata Twilighti järge, kuid 20 minuti möödumisel hakkas mul endast kahju ja enam pole seda jubedust uuesti vaadanud. Ei kavatse ka, sest elu on paraku liiga lühike, et vaadata filme, mis pakuvad juba etteaimatavalt halva kogemuse. Kill Theory`st ei oleks seda oodanud, aga kui nii, siis nii. Film algas lühikese tutvustava sissejuhatusega, et anda märku tasakaalutust mõrtsukast, kes sarnase valiku ette sattudes ohverdas oma sõbrad ,et ise ellu jääda. Nüüd ta siis jookseb rõõmsalt pillerkaaritades mööda öist metsa ja kiusab masendavalt halvasti välja mängitud noori mehi ja naisi.
Ja sellega kogu sisu piirdubki. Kill Theory järgib kõikvõimalikke klišeesid ja on väga uhke selle üle. See film ei ole isegi õpikunäide õudusfilmi tegemisest. Väga aeglaselt kasvav tempo ja pinge piirduvad maitsetult lihtsameelsete tegelastega, kelle rumalus pani ainult pea valutama. Stsenaarium toetus ainult filmi ideele ja ilma igasuguse süvenemiseta suunduti mööda idee pealispinda tapma peategelasi paaril erineval viisil. Kill Theory ei paku mitte midagi ja ma kinnitan teile, et see ei ole liialdus. Üdini etteaimatav ja isegi ühte väga pisikest huvipakkuvat detaili ei suutnud ma poolteist tundi kestnud piina jooksul leida. Enne vaataksin Friday the 13th`i uusversiooni paar korda uuesti, aga Kill Theory`ga ei juhtu seda mitte mingil juhul.

1/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar