pühapäev, 17. aprill 2011

5. JAFF - One Piece: Strong World

Reedene seanss Artises oleks võinud mööduda veatult, aga tehnika vedas siiski alt. One Piece`i viimase veerandtunni jooksul tuli taluda pildi tardumist ja kadumist ning kõige lõpuks tuli leppida asjaoluga, et filmi kõige põnevamat osa publik ei näegi. Usun, et probleemiga tegeletakse ja tänaõhtusel Artise Space Battleship Yamato ja Haruhi Suzumiya kadumine seanssidel midagi sellist ei juhtu. Eks tegijatel juhtub ikka ja kõik on täiesti arusaadav.

Olgu kuidas on, aga minge kõike JAFF-ile!!
One Piece`i vaadates sain kohe aru, kuivõrd mahukas ajalugu järjekorras juba kümnendal filmiseeria osal selja taga on. Seeõttu oli kaugelt näha ja tunda rõhuvat episoodilisust. Nagu ikka kaasneb episoodilisusega küsimustetulv, millele vastust nii või naa ei saa. Aga tegelikult ei peagi, sest mida mahukam manga-, anime seriaal või filmiseeria, seda raskem on tutvustada ühte ja sama maailma uutele huvilistele. One Piece: Strong World`i tegevustik leiab aset fantastiliste mõõtmetega maailmas, kus liigeldakse meritisi võimsatel purjelaevadel ja tuleb ette ka olukordi, kus tuleb silmitsi seista kurikavalate piraatidega. Strong World annab mõista, et omavahel läviv seltskond on määratud reisima eelkõige merel ja läbima aina raskusterohkemaid seiklusi. Seekord satutakse piraat Shiki ja tema lendava saare küüsi ning üheskoos püütakse peatada piraadi inimkonda ohustavad plaanid. Üle dekaadi kestnud manga ja animeseeria on populaarne tänini, sest iga aasta ilmub uus One Piece`i film. Nagu seriaalidel ikka tavaks käsitletatakse kirju peaseltskonna seiklusrikkaid rännakuid. Strong World pakub suurejoonelist actionit, suuremõõtmelisi vastaseid ja absurdselt tobenaljakaid tegelinskeid ja õrnu, kuid võimekaid naistegelasi ehk siis kõikvõimalikud anime klišeed on kuhjatud ühte hunnikusse. Minu silmis ei midagi enamat kui mõnusalt kirev meelelahutus, mille joonistusstiil ja meeletus koguses energiat hoiavad silmi ekraanil. Sisulise külje poolest jääb Strong World kahtlemata varju enamikele JAFF-il linastuvatele animedele. Kuna film töötab äärmiselt lihtsal ja loogilisel tasandil pakumata või siis süvenemata tegelaste ja kogu One Piece`s eksisteerivale maailmale. Episoodilise filmina jooksevad tegelased mööda kindlaksmääratud teed pidi ja jõuavad punktist punkti erilist vaeva nägemata. Emotsionaalsuse ja kaasahaaravuse vähesuse tõttu ei paku vahel isegi väga hirmkoomiliste tegelaste rännak läbi lendavate saarte ja suure kurjuse paleede erilist pinget. Omadus, mis kogu filmi koos hoiab, ongi pillerkaaritavalt efektne ja värviline, kuid minu maitsele liiga lihtlabane joonistus ja sellest ekraanile paiskuv energia, mis ei rauge ega rauge. Mis puutub tegelastesse, siis olenemata võõraks jäämisele on nad kõik naerusuiselt koomiliselt ja terviklikud oma eriliste võimetega.

Klassikaline nooruslik anime, mis pakub tegevuserohket ja vaatamisväärset actionit, kuid natuke liiga tühja ja lihtlabast loo arengut.
5/10
Hetkeseisuga olen jõudnud vaadata juba kolme filmi ja senini pole absoluutselt mitte mingeid komplikatsioone tekkinud. Tubli töö igal juhul!

King of Thorni saksakeelsed subtiitrid panid veidi imestama, aga pika nurisemise järel suutsin juba rahulikult ekraani all olevaid subtiitreid lugeda. PÖFF-i kogemused tuleb isegi praegu kasuks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar