laupäev, 3. jaanuar 2009

The Incredibles 2004


Lavastaja: Brad Bird
Osades(Hääled): Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson, Jason Lee jne.

Kanal 2 pakkus eile võimalust näha esmakordselt paljukiidetud The Incredibles. IMDB-s on see isegi end trüginud TOP 250 nimistusse. Ütleks, et osaliselt nagu meeldis ja osaliselt ei meeldinud. Mingil hetkel hakkas minule veidi imal liin sisse tungima ja ei pakkunud seega enam nii palju huvi kui enne. Aga au tuleks siiski anda omapärasele lähenemisele superkangelaste animatsiooni juures. See mind kogu aja köitiski.
Mr. Incredible ehk Bob Parr ja tema naine Helen on ühed maailma parimad superkangelased. Seda nad olid aga 15 aastat tagasi, sest rahva arvates tekitasid superkangelased liialt kahju ümbritsevale varale ja seega keelati superkangelaste tegevus igaveseks. Nüüd peab igaüks neist elama varjatult ja peitma enda võimeid. Bob on tüdinenud igavast kontoritööst ning kui ta ka lõpuks vallandatakse igatseb ta veel rohkem endist elu. ühtäkki saabki võimaluse end tõestada ja ta võtab vastu varjatud tööandja pakkumise neid aidata millegi eriti suure kinni nabimisel. Selle taga peitub aga midagi suuremat ning varsti on kogu Bobi pere ohus.
The Incrediblesi juures istuski minule kõige rohkem esimene pool, kus tutvustati Bobi rutiinset ja vägagi igavat tööd. Huvitav oli jälgida Bobi ja ta perekonna püüdu varjata oma võimeid nii koolis, kodus kui ka rahva hulgas. Andekas oli koht, kus Bob tõstis oma auto suurest vihast pea kohale ja samal vaatas seda pealt kohalik poiss oma kolmerattalisega. Koomiline lähenemine eraldi inimliigile "superkangelased", keda meedia ja rahvas armastab. Koomiline oli ka põhjus kangelaste maha salgamiseks. Nimelt iga inimese päästmise juures said rohkelt kannatada ümbritsevad ehitised ja seega ei midagi muud kui kangelased kohtusse kaevata. Bobi kostüümi selga proovimine oli ka üks meeldejäävamaid kohti. Seda vist näidati paljudes trailerite ka enne kui film kinno ilmus. Miskipärast ei pakkunud The Incredibles selle ilmumisaastal eriti huvi, aga nüüd on tore avastada, et tegemist ei olegi niivõrd lapsiku teosega kui ma alguses arvasin.
Teine pool suundus juba tuntud rada pidi. Hullumeelne animeeritud action superkangelaste poolt. Midagi üllatavat selle juures ei oodanudki, aga õnneks teatud võtted mida kangelased kasutasid võtsid nii mõnigi kord muigele. The Incredibles pakkus huvi siiski esimese rahuliku poole pärast, aga ega ka ülejäänus pettuma ei pidanud. Kokkuvõttes jäi kuidagi tavaliseks nii teksti kui ka tegude poolest. Mitte küll tervenisti, sest omi pärle see siiski sisaldas. Miskipärast ei meeldi mulle Eesti keelde dubleerituna animatsioone vaadata. Seekord küll nii väga ei häirinud, sest ma ei ole ju originaalkeeles näinud, aga kui on vastupidi, siis pigem jätan vahele.

Üsnagi hea meelelahutus.

6,5/10
Mutionul sai villand ning otsustas ka veidi märatseda=)

5 kommentaari:

  1. Mäletan, et aastaid tagasi esimest korda vaadates ei pakkunud suurt pinget. Paar kuud tagasi vaatasin uuesti üle ja arvamus muutus.

    VastaKustuta
  2. No jah, sest siiski on tegemist ühe andeka animatsiooniga. Lõpp oli nagu ikka, aga algus oli igati lahe.
    Kuuldavasti pidid kinos paljud lapsed igavuses vaevlema enne kui action kohale jõudis =).

    VastaKustuta
  3. Mis asja?! Tegemist on ühe parima superkangelase-filmiga üldse! Imalusest ja lapsikusest on asi väga kaugel. Süžee on põnev ja täis kavalaid nüansse. Eriti positiivne on asja juures pahalase olemus. Imepoisi näol pole tegemist mingi järjekordse igava "tahan-maailma-vallutada" tüübiga, vaid tal on hoopis õilsam plaan.

    VastaKustuta
  4. Olen seda ühe korra näinud ja eriti peale ei läinud. Sama asi on ka Finding Nemoga. Pixari esimesed filmid meeldivad rohkem.

    VastaKustuta
  5. Mulle just meeldib Finding Nemo rohkem kui antud film. Paar korda seda näinud isegi.
    Aga The Incredibles oli ikkagi täitsa hea. Mitte küll nii hea kui Nemo, aga siiski...

    VastaKustuta