kolmapäev, 28. jaanuar 2009

Sqwyky G

Eile külastas meie kooli Los Angelesest pärit hip-hop artist Sqwyky G. Tegemist oli rohkem loengu kui muusika esitamisega, sest ta alustas oma elu kirjeldamisega L.A-s, mis ooli tema jaoks tohutus uur katsumus. Vähemalt nii ta rääkis. Jutustas ta meile ka oma kurguhaigusest, mis ei lubanud tal korralikult rääkida kuni 10 aasta vanuseni. Rääkimise asemel pidi ta paratamatult piiksuma. Sellest tema artisti nimi tuligi.
Pikemalt pööras ta tähelepanu oma kannatusterohkele elule, kus juba 8 või 10 aasta vanuses kuulus kohalikku gängi ja ta 6 sõpra järjest suurenevate kampade omavaheliste tülide tõttu surid. Sellest ka loo moraal. Nimelt ta leidis Jumala ja alates sellest ajast keskendub ta oma muusikaga just kristluse poole peale. Ta on koos esinenud G-Uniti ja teiste suurte nimedega ning nüüd külastab ka Eestit. Ta oli enne ka teistes koolides käinud. Üks nendest oli vist ka Saku Gümnaasium.
Mina isiklikult sellist muusikast ei kuula. Maitse asi, kellele meeldib ja kellele ei meeldi. Aga erinevalt suurtest kuulsustest on Sqwyky G muusikal vähemalt mingisugunegi mõte/sõnum olemas. Tavaliselt ei kuule ju muud peale laulude, mis sisaldavad sõnu "ass and tits, I have new car and a bitch" või midagi sellist. Pärast läks tüüp koridori ja laulis ka paar lugu. Noh, polnud viga. Tore kui teeb midagi, millel on tugevamat sorti tagamõte. Vaatamata sellele ajab sedasorti muusika mul ainult ihukarvad püsti=). Aga kuna ma austan erinevaid stiile ja muusikamaitseid , siis minu poolest lasku käija.

Leidsin paar videot ka siia:



1 kommentaar: