kolmapäev, 29. oktoober 2008

Admiral 2008





Lavastaja: Andrei Kravchuk
Osades: Konstantin Habenski, 
Sergei Bezrukov, 
Liza Boyarskaya jne.

Käisin ka Sõpruses Admirali vaatamas. Ei olnud enne filmi selle perioodiga eriti üldse kursis ja nimi Koltšak ei öelnud ka mulle midagi. Aga mis Sõprusega juhtunud on? Ei ole seal ammu käinud, aga isegi eesuksest ei saa enam sisse. Pidi maja külje pealt minema. Kas tõesti mingi kasiino ja Hollywood on ruumi ära võtnud? Mäletan, et enne sai ikka eest sisse ja seal oli ka korralik puhvet. Nüüd on puhvet otse kinosaalis. Isegi VHS-e ka DVD-sid müüdi saalis=). Õnneks heli ja ka kinolina oli vägagi korralik. Eriti meeldiski mõnus läbilõikav, aga mitte karjuv heli. Admiral on päris suurte rahadega tehtud ja ütleks, et ka asja ette. Film on hea ja peaks huvitav olema ka igale vaatajale, kes pole Venemaa kunagise kodusõjaga kursis. Vähemalt mul oli huvitav.

Admiral jutustab loo admiral Koltšakist, kes on Vene sõjalaevastiku juht vms. Ta on väga suuri teeneid oma isamaale toonud, aga kui võim vahetub ja tsaar kukutatakse keeldub Koltšak allumast uuele režiimile ja läheb maapakku. Ta hakkb juhtima "valgete" vägesid "punaste" vastu ja selle kõige keskel on ta kõrval tema suur armastus noor Anna Timirjova. Koos peavad nad läbi elama nii mõndagi. Filmi läbivaks teemaks on armastus ja Koltšaki saatus.
Admiralil õnnestus mulle jätta üpriski hea mulje, kuigi paljud vene filmid jätavad mind üsnagi külmaks. Kui nüüd mõelda, siis ma ei ole päris tükk aega ühtegi vene filmi näinudki. Admirali juures kõitis mu tähelepanu üsna kiiresti efektsed lahingustseenid, mis mõnes mõtte oli isegi paremad kui USA tööstuse lahingud. Võikaid stseene oli küllaga. Isegi võib olla liiga palju, aga eks ikka on parem näidata sõda nii nagu see on. Häiriv oli vaadata punaste julmust omaenese rahva suhtes. Jäi meelde koht, kus laevameeskond kaptenitega lasti lihtsalt nagu koeri maha.
Koltšaki ja Anna armastus oli tõesti läbiv joon ja seegi oli hästi välja toodud. Konstantin Habenski admiral Koltšakina oli enamgi kui usutav. Teatud vene näitlejad on alati suutnud sümpaatse mulje jätta ja nii oli ka Habenskiga. Habenskit nägi ka märulis "Wanted". Seal ta oli see pommimees oma rottidega. Oma suurte lahingustseenide, ajaloolise ülevaatlikuse ja läbiva suure armastusega oli Admirali üsnagi nauditav vaadata. Võib olla, et vene inimene oskab seda filmi paremini hinnata, aga mulle endale jäi Admiral meelde kui traagiline, kurb ja lahingurohke sõjafilm. Kindlasti parem kui keskpärane.

7/10


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar