laupäev, 11. oktoober 2008

Firefly - River Tam Sessions


Eks enamus Firefly fänne on seda videot näinud, aga ma toon selle ikkagi korraks esile. Sain River Tam Sessionsist teada alles pikka aega pärast Firefly läbi vaatamist. See on siis see nn. Viral Marketing. Whedon tegi netimaailmas veidi reklaami tulevase Serenity filmi jaoks.
Aga ega see nii reklaam nüüd ei olegi. Annab aimu, mis toimus Riveriga Allianssi akadeemias ja kuidas temast taheti midagi vormida. Muidugi tänu FOX-le seda teada ei saanud, sest kui Firelfy oleks kenasti eetris püsinud, siis oleks ka enamus küsimustele vastused olemas. Neetud FOX =(
Aga see selleks =)
River Tam Sessions koosneb päris mitmest sessioonist, mille jooksul iga uue sessiooniga on Riverit kuidagi muudetud. Lõpp kisub aga päris käest ära. River Tam Sessions on läbinisti mustvalge. Kogu tegevus toimub läbi ühe kaamera, mis asub Riverit küsitleva psühholoogi või arsti selja taga. Tegevuspaigaks on kogu aeg üks ruum, kus River ja teda küsitlev mees istuvad ühe laua taga.

RTS algab klipiga, kus mees istub laua taga ja koriseb imelikult. Mõne hetke möödudes ta tömbab midagi endal kurgust välja ja kukub toolilt maha. Siis ilmub kaamera ette River, kes sõnab: "I Can See You". Pärast seda algab asi algusest peale. See esimene klipp näitas sessioonide lõpu. Järgmises sessioonis paistab, et River on alles akadeemiasse jõudnud ja talt küsitakse erinevaid asju tema hiilgava õppeedukuse ja andekuse kohta. Talle selgitatakse lahkelt, et see akadeemia ongi mõeldud temasuguste üliandekate noorte jaoks. Teadagi kuhu see lõpuks välja viis. Juba järgmises sessioonis on River muutunud. Esimesed katsed ta peal on juba tehtud ja nüüd testitakse kuidas kõik Riveri peal toimib. Selleks ongi mõeldud see küsitleja.River tundub hirmunud ja palub, et teda üle viidaks aga küsitleja väldib tema palvet ja rõhutab, et akadeemiasse tulek oli ju ometi Riveri enda tahe.Edasi järgneb klipp, kus River räägib imelikku seosetut juttu ja ta ütleb vahepeal sõna "Pax". Kui nüüd mõelda, siis see oli ju see aine Serenitys, mida seal Miranda planeedil katsetati. Lõpetuseks sõnab ta väga tõsiselt: "We are doing such a good work".Ja hetke pärast paistab, et River ise ei teadnudki mida ta rääkis ja miks. Järgmisena kõnnib River rahutult edasi tagasi laua ees. Küsitleja tahab teada, miks ta oma madratsi lõhki tegi. River vastab: "Kas te kardate, et ma lõikasin oma madratsi katki ilma põhjuseta või äkki oli mul vägagi loogiline põhjus ja te teie lihtsalt ei näe seda". Kõik need sessioonid annavad kenasti aimu, miks River Firefly-s nii vaikne oli ja enamuse ajast pealtnäha seosetut juttu ajas.
Viimases videos on River jäänud väga rahulikuks. Küsitleja tahab teada kuidas tal mingid katsel läksid, aga River ütleb selle peale, et talle anti missioon. Küsitleja tahab teada, mis missiooniga on tegemist, aga River palub selle peale pastakat, et oma missioon üles kirjutada.
Ja ongi sessioonid läbi. Lõppu peab ise aimama. See on vist ilmselge, mida River pastakaga tegi, või mis. Kusjuures see küsitleja oli Joss Whedon isiklikult.
No jah, jutt venis pikale =) .Aga tahtsin lihtsalt kirjutada kasvõi mingisugusegi ülevaate River Tam Sessionsist.

River Tam Sessions

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar