kolmapäev, 15. oktoober 2008

"4400" 2004 - 2007 - 2 hooaeg

Loojad: Rene Echevarria, Scott Peters
Osades: Joel Gretsh, Jacqueline McKenzie, Patrick Flueger jne.
Jõudsin ka ulmesarja "44oo" 2 hooajaga lõpule ja siiamaani on iga nähtud osaga aina parema mulje jätnud.Väike sõltuvus juba ka sees, kui nii öelda võib. Tegelased juba tuttavad ka. Keegi pole enam võõras. Aga kõige enam pakub mulle huvi sarjale omane laiahaardeline mõte ja sisu. 2 hooaega vaadates tekkis kohe ka mõningad paralleelid "X-Men" filmidega, aga kohutavat sarnasust muidugi ei ole. Õnneks on 2 hooaeg ka kõvasti pikem kui eelmine. 12 osa kokku. 1 hooajas oli 5 osa =)

SPOILERID!!!
"4400" 2 hooajas juhtus nii mõndagi pöördelist. NTAC-i agent Tom Baldwini poeg Kyle kannatab kummaliste mäluaukude all. Tasapisi sarja jooksul hakkab talle ka meelde tulema, mis ta tegi nende mäluaukude ajal. Lily ja Richard oma imevõimetega lapse Isabellega põgenevad Collieri käsilaste eest päris mitu osa, kuni Collier tuleb ja pakub nn. vaherahu. Ta tegi testi, kas Isabelle tunneb temas ohtu või mitte. Isabelle võtab Collieri vastu ja Lily ning Richard kolivad tagasi Collieri 4400 keskusesse. Baldwini õepoeg Shawn on ikka Collieri teenistuses ning austab ja jälestab teda vahelduva eduga. Vahepeal peavad Baldwin ja tema partner Diana Skouris tegelema nii mõnegi kontrolli alt väljunud tagasitulnuga. Isabelle-i võimed on üha suurenenud. Ka tema vanemad on hakanud teda kartma.
6 osa osutus vist kõige omapärasemaks, sest selles osas sattus Baldwin h ommikul ärgates paralleeluniversumi või vähemalt nii ta arvas. Tegelikult sattus Baldwin ühe naise võime küüsi. Naine oli üks tagasitulnutest ja tema võime oli luua fantaasiamaailmu oma tahtmise järgi. Kusjuures seal maailmas sa võid elada ka 8 aastat, aga reaalsuses ei ole möödunud sekunditgi. Alana(selle võimega naine) ei teadnudki, et ta on loonud Baldwini ümber uue maailma ja kui nad tagasi reaalsusesse jõudsid, jäid nad koos elama, sest nad olid koos elanud seal fantaasias kuskil 8-9 aastat ja nii nad otsustasidki jääda edasi kokku. Igatahes see oli omapärane osa ja jäi ka seetõttu hästi meelde. Diana Skourise tütar Maia näeb jälle tulevikku ette ja teatab, et keegi kavatseb tappa Collieri ja nii ka kahjuks juhtus. Collierit küll hoiatati, aga tema võttis peitmist argpükslikuna ja läks ikka avalikule esinemisele, kus ta ka tapeti kuuliga südamesse. Kyle-i piinavad ikka mäluaugud ja viimaks hakkab talle ka meelde tulema. Nimelt Kyle saab teada, et tema ongi Collieri tapja. Ta ei saanud ju vastu hakata, sest Collieri tappis ta mäluaugu ajal. Miski temas nimelt juhib Kyle-i oma tahte järgi. Arvate on ,et samad tüübid, kes kõik need 4400 inimest tagasi tõid.
Collieri asemikuks saab Shawn, kes leinab Collieri eriti raskelt. Toimub ka rünnak NTAC-i peakorterile, mille raames kõik mehed muutuvad kontrollimatult vägivaldseks. Hooaja lõpus nakatuvad enamus tagasitulnuid salapärasesse haigusesse, alustades Maiaga.
NTAC tahab haigestumise pärast kõik tagasitulnud karantiini panna, aga 4400 keskus astub selle käsu vastu. Tuleb ka välja, et NTAC ise ongi haiguse põhjustajaks. Nad nimelt süstisid igasse 4400sse ainet, mis surus maha nende võimed, aga keegi ei osanud arvata selle aine tagajärgi. Selle tulemusel suri 7 inimest. Kui see salajane aine välja tuli, millele aitas kõvasti kaasa Baldwin, siis jäeti igasugune karantiini panek pooleli ja vastutavad väeti inimõiguste rikkumise eest vahi alla.
Hooaja viimane osa lõpeb aga Collieri tagasitulekuga. Ärge küsige kuidas =)
Tõsiselt huvitav ja põnev sari. Nii suurema kui ka väiksema mõõduga. Meeldib ka Collieri visiooni täitmise viis. Raudne ja tugev kui tõeline juht, aga samas peitub iga tehtud teo taga mõni konks. Sellepärast huvi nii suur ongi. Igal juhul soovitan soojalt igaühele kellele meeldib ulme.

Esimene hooaeg sai küll 8/10, aga kuna 2 hooaeg on parajalt pikk ja päris paeluv, siis annan kohe julgelt 9/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar