neljapäev, 22. jaanuar 2009

Death Race 2008




Lavastaja: Paul W. S. Anderson
Osades: Jason Statham, Joan Allen, Tyrese Gibson jne.

Miskipärast vältisin Stathami uut märulit pikemat aega, sest ega ma suurt midagi sellest ei oodanud. Sisu ei olnud kutsuv ega üldsegi huvitav, aga Stathami enda pärast vaatasin ikka ära. Statham on tore näitleja ja eks tema oligi ainuke, kes filmi juurde tõmbas.
Jensen Ames on endine rallisõitja, keslavastatakse oma naise mõrvas süüdi ja paigutatakse uut tüüpi vanglasse, kus harrastatakse surmarallit sõna otseses mõttes. Jensen peab nüüd hakkama oma elu eest võitlema, et saada vabapääsme, mille saab iga 5 sõidu võitja. Siiani pole keegi välja pääsenud ja ka seegi kord ei kavatseta kedagi välja lasta.
Death Race ei osutunudki niivõrd halvaks kui ma arvasin. Midagi huvitavat sisu ja kogu arengu poolt pakkuda ei suudetud, sest kõik oli liigagi tüüpiline ja juba ammugi nähtud kes teab mitmendat korda. Statham kandis Jenseni rolli ja ta oli jällegi ülbe suhtumise ja macholiku olekuga ossa sattunud. Selle poole pealt ei leia igatahes midagi uut. Death Race´i juba algusest tuntava läbinähtavuse suutis korvata korralik action ja viis, kuidas seda Surmarallit maailmale edastati. Igasugused autod ja nendevaheline gunfight oli isegi parajalt tõhus. Vanglas tutvustatud erinevad vangid ja sõitjad tundusid kõik juba ammugi tuntud kujud olevat.
Statham on pea igas rollis suhteliselt samalaadne. Kord ta kannatab ja siis maksab kätte ning vastupidi.
Surmaralli enda juurde tagasi minnes, siis suutis film keskmisest kõvasti parema madinaga piisavalt huvitavaks muutuda ja autode omavahelist jagelemist oligi kestvuse jooksul meeldiv jälgida. Vanglaülemana üles astunud Joan Allen oli tuttav Bourne´i kahest viimasest filmist, aga temagi oli filmi paigutatud kindla raamiga ning tema poolt midagi teistsugust ei ilmunud. Mingil määral sai tunda ka lähituleviku hõngu, aga see piirdus siiski ainult vangla ja ühe tööstuse kujutamisega. Lõpp oli küll läila, aga mida selliselt filmilt ikka oodata. Meeli lahutavat möllu sai küllaga tunda ja ega ka Stathamil midagi viga polnud. Ta on mulle alati veidi sümpaatsena tundunud. Ka visuaalne pool oli teemale vastavalt kena ja lagunevale majandusele sobilik.

6/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar