reede, 13. märts 2009

Role Models 2008


Lavastaja: David Wain
Osades: Sean William Scott, Paul Rudd, Christopher Mintz-Plasse jne.

Paul Ruddi ja Sean William Scotti koostööl hoidsin silma peal, sest tükk aega tagasi nähtud trailer jättis hea mulje õhku rippuma. Väike ropp põngerjas ja Lord of the Rings`i maailmas elav nohik olid juba traileris vägagi koomilised ning kui tahad komöödiat, siis Sean William Scott saab üldjuhul ikka hakkama. Huvi tekkis pigem rohkem Paul Ruddi suhtes, sest teda saab juba päris palju just komöödiažanri alla kuuluvates filmides näha ning mingil põhjusel on ta alati oma rollidega meelde jäänud.
Role Models tutvustab kahte meest Wheelerit ja Dannyt, kes töötavad jõujooki Minotauri levitava firma jaoks. Danny peab seda mürgiks ja ei leia üldse, et tema ja ta elu Minotauri seltsis midagi rõõmustavat oleks. Wheeler see eest oskab oma elu elada ja viimast võtta. Koos nad käivad koolist kooli ja reklaamivad Minotauri. Siis viskab Dannyl sellest kõigest üle ja põrutab firmaautoga ühe kooli ees oleva kuju otsa. Selle teo eest määratakse mõlemale 150h ühiskondlikku tööd ning nad asuvad projekti Sturdy Wings raames kahte probleemset noort aitama.
Ruddi ja Scotti koostöö sujus üllatavalt hästi. Mõlema mehe pidev nääklemine ja vasdanduvate arusaamade põrkumine oli kohati väga naljakas, sest kahte täiskasvanud meest lapselikult, kuid samas tõsistena oli küllaltki muhe ja lõbus jälgida. Eriti muserdav oli Danny, kelle jaoks polnud midagi rõõmustavat siin maailmas olemas. Ikka ja jälle leidis ta midagi mille kallal viriseda. Wheeler oli Dannyle vastand, kes võttis oma elu nagu see antud juhul juhtub olema. Pöördeks sai Danny hale katse kosida endale naist ning vastutasuks keeras ta jõujoogi tutvustamise valju ropendamise teel tuksi ja põrutas kujule otsa. Sturdy Wings oli veelgi masendavam kui Danny senine elu ja õppevideo seda tunnet ei leevendanud. Jane Lynch projekti algatajana ajas kohe hirmu nahka ja põhjuseks oli tema lapsik käitumine ning häälitsemine. Õppevideot vaadates sõnas Danny, et ta läheks parem juba vanglasse. Sama asja mõtlesin ka mina teisel pool ekraani. Filmi parimad palad jäid ropu suuga Ronnie ja LOTRI kujutlustes elava Augie seltsi. Eriti just Ronnie, kes ei lakanud olemast nii koomiline, kuid ka samas tõsiseltvõetav, sest ka tema julgus murdus filmi jooksul. Augie oma fantaasiatega ja nohikliku olekuga tegi temast täiusliku USA versiooni, milline peaks "nohik" välja nägema. Kummaline oli vaadata kõiki neid täiskasvanud mehi fantaasiamaailmas möllamas. Eriti ehedalt jäi meelde tüüp, kes pidevalt ja valjult rääkis oma erilise inglisepärase rõhuga ja see pidev kuninga kummardamine, kus Danny lolli näoga  kuninga alamaid kummardumas jälgis.
Loo moraal oli paigas. Mehed õpetavad lapsi ja saavad ka ise targemaks. Lihtne ja loogiline, aga filme ise andis korraliku komöödiaannuse kõigi oma tegelaste ja nende veidrustega. Läbinähtavaks Role Models siiski osutuski, aga õnneks oli nalja erinevatelt inimestel eri vanustega, mis tagas koomiliste olukordade esinemise algusest lõpuni. Jäin rahule, sest Scott oli nagu ikka igas teises filmis, aga Ruddi masetseva osa üle sai päris tihti veidi irvitada. Sturdy Wingsi juht oli nagu ma ennist ütlesin hull mis hull, aga väga ilmekas hull. Ära tasuks mainida tema väikese kõne Dannyle ja Wheelerile, kus ta hakkas vaikselt ja põhjalikult segast ajama ning lõpetuseks ei teadnud ta enam kus pool on ülemine pool. Tema hotdogiga mängimine pani isegi kulmu kortsutama ja see sama hotdogi võte oli ka päris lõpus, kus ta leidis endale seekord ka mõttekaaslase.
 Igatahes, vinge mutt ja ikkagi päris õnnestunud komöödia, mille üle saab küll nuriseda, kuid hea ajaviitmine koomiliste tegelaste ja humoorika teksti seltsis on siiski garanteeritud.
6,5/10

                                                TASTE THE BEAST!!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar