esmaspäev, 16. märts 2009

Chronicles of Riddicki seeria

Aprillis ilmub Riddicki seeriale järg mängu Assault on Dark Athena näol. Eelmine osa Escape from Buthcer Bay on mul juba päris tükk aega tagasi läbi tehtud ja ma olen ausalt öeldes enamgi kui õnnelik, et Diesel ja Twohy pole Riddicki universumi maha matnud. Minu õnneks ilmub uus osa ka arvutile nagu see juhtus mängu 1-se osaga.
Escape from Butcher Bay kirjeldas Riddicki põgenemist Butcher Bay kurikuulsast vanglast ja mille jooksul jõuti ka seletada Riddicki läikimalöödud silmade olemasolu. Ei olnudki päris selline mida kirjeldati Pitch Blackis. Mänguseeria on väärtuslik aga seetõttu, et need kaks mängu annavad Riddicki universumile palju juurde. Need pole lihtsalt odavad ripoffid, vaid tõsiseltvõetavad osad filmiseeriast, sest tänu neile kahele saab palju teada Riddicki minevikust. EfBB hõlmab endas kõike, mis on Riddicki tegelaskujule loomupärane ning kõik muud väiksemad ja suuremad küljed, mis kõikvõimsa tagaotsituima mehe niivõrd "lahedaks" teeb. Mäng sisaldab ka Johnsi Pitch Blackist ja salapärast kujutelma, mida Riddick mõnikord kogeb. See oli lisatud ka Chronicles of Riddicki Director`s Cuti fuuria naissõdalase näol, kes ilmutas end Riddickile. Tähendab, et on millega jätkata. Kuulda juba on, et Twohy ja Diesel arendavad filmiseeriale uut osa juurde. Diesel on aga asja südamesse võtnud ja räägib juba kahest osast. Kui nad suudavad ja tahavad jätkata senise stiiliga, siis mina näitan ainult rohelist tuld.
Assault on Dark Athena jätkub kohe pärast EfBB sündmusi. Riddick on Johnsiga Butcher Baylt kaaperdatud laeval ja nad satuvad palgasõdurite laevale Dark Athenale ning sealt arenebki edasi uue mängu sisu. Mõlemad mängud hõlmavad endas kõike head, mida võis leida F.E.A.R-i, Doom 3 ja ka näiteks Splintel Celli osadest. Kombineeritud on stealth Riddicki silmadega, käsitsivõitlus, külmrelvad ja ka tavalised ulmelisemat tüüpi relvad. Muidu loeb Vin Diesel Riddickile teksti peale ja sama peaks ka Johnsiga olema.
Filme olen juba korduvalt näinud ja siiani ei ole tüdinenud. Esmakordselt Pitch Blacki nähes ei suutnud film mulle erilist muljet jätta, aga juba teistkordsel vaatamisel hakkas Riddicki olemus ja antud võitlus ööpimedusega kaetud planeedil vägagi meelepäraseks muutuma. Chronicles of Riddick ületas aga kõik ootused. Võib küll öelda, et need on tobedad "one man defeats them all" tüüpi filmid, aga mulle läheb see mõte ja teostus hästi peale ning seda eriti Charles B. Riddicki pärast. Tema külm ükskõiksus ja kõikvõimsus on mulle meelepärane ning ikka ja jälle leian end Riddicki filme vaatamast. Ilmunud on ka animatsiooni Dark Fury, mis kirjeldab Pitch Blacki ja CoR vahele jäänud sündmusi. Ellujäänud Riddickiga satuvad sarnaselt Dark Athenale palgasõdurite emalaevale ning peavad seal peituva ohuga toime tulema.
Jään ootama nii järgesid filmile kui ka uut mängu.

Pitch Black


Chronicles of Riddick



Escape from Butcher Bay


Assault on Dark Athena


1 kommentaar:

  1. Kusjuures on olemas ka selline asi nagu PITCH BLACK: Slam City, mis on eellugu Pitch Blackile. Kodulehelt saab selle alla laadida. See on nagu lühifilm flash formaadis või midagi taolist. Päris huvitav on. Seal antakse hoopis teistsugune läikivate silmade saamise lugu kui näiteks mängus. Ise ootan ka mängu muidugi. Esimene osa oli tasemel.

    VastaKustuta