teisipäev, 17. veebruar 2009

My Boy Jack 2007

Lavastaja: Brian Kirk
Osades: David Haig, Daniel Radcliffe, Kim Cattrall jne.

ETV pakkus Esimese Maailmasõja teemalist filmi, kus astus üles sõtta kippuva Jackina Daniel Radcliffe. Nii osalt tema osaluse ja Rudyard Kiplingu seosega tekkiski filmi vastu huvi. Vaatasin, et see suurele ekraanile ei pääsenud ja suundus kohe telerimaastikule, kuigi filmi lõppedes mõtlesin, et seda oleks ka kinos suhteliselt mõnus vaadata olnud.
Esimese Maailmasõja puhkedes kipub Jack kangesti sõtta, kusjuures teda õhutab ka tema isa kuulus kirjanik Rudyard Kipling. Poeg saabki suuresti tänu isa mõjutustele rindele. Õige pea läheb aga poeg kaduma ja vanemad hakkavad poega meeleheitlikult otsima.
Film meeldis mulle oma inglaslikkuse poolest, sest miskipärast Inglise filmid tunduvad mulle kuidagi väga sümpaatsed ja seda oli ka siin filmis tunda. Radcliffe sai oma rolliga hakkama, aga tänu Potteri rollile ei suutnud ta oma kuulsuse toonud märki maha raputada. Tahest tahtmata nägin temas Potteri poissi. Veidi ebalev ja ebakindel tundus ta ka kohati, aga muidu täitsa rahuldav. Vuntside ja relvaga oli siiski teda koomiline jälgida, aga tänu tõsisele teemale hajus see väike harjumatuse tunne kiiresti. Kipling oli täitsa omaette sell, kellele läks sõda väga korda, kuigi ta oma poega ei sundinud minema, siis võis jääda siiski mulje, et just seda ta tegigi. Sõtta poiss läks ja kadunuks jäigi, kuni lõpuks ilmus välja üks poisi rühmakaaslastest, kes murest murtud emale ja isale kogu sündmuse ära seletas. Ei teagi nüüd, mida film otseselt mõista tahtis anda, aga poisi surma kujutamine sõjatandril ei olnud mingit moodi uhke ja meeldejääv, pigem hoopis mõttetu. Eks sõda ongi üks kole paik ja noored inimesed lähevad lihtsalt sõtta, et surra kuskil porilombis. Rudyard muutus ka osaliselt pärast poisi kohta kuuldud teavet, sest eks tallegi oli see ränk löök, et poiss nii oma elunatukese kaotas. Eks loo moraal peitub vast selles, et sa võid kõva sõja pooldaja olla, aga rängimaks teateks oma laste suhtes sa niikuinii valmis ei ole. Emana astus üles Kim Cattrall, keda ei olnudki selle Seks ja Linna pärast piinlik vaadata. Eks ta lühike film oli ja suheliselt mõnus vaatamine minu jaoks, kuigi lõpptulemus jäi nõrgaks ja mitte midagi ütlevaks. Pigem meeldis just see vastav inglaslik käitumine jne. Kõik see Inglismaa eluolu ja I Maailmasõda klappis kenasti ja sain jälle ühe filmikese võrra rikkamaks. Meeldejäävaks rolliks jäi David Haig Kiplinguna ja ega Radcliffel ka midagi häda polnud, aga tema varasem Potteri koorem on tuntavalt rõhuv. Kusjuures sõjatandril aset leidev tegevus oli rikastatud kena visuaaliga, mis paitas suhteliselt hästi silma, kuigi seda oli vähe.

Midagi väga erilist ei olnud, aga oma olemuselt siiski kiiduväärt.
7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar