teisipäev, 24. november 2009

PÖFF 2009

Pimedate ööde Filmifestivali põhiprogramm on ukse ees ja kipub juba vaikselt, aga kuuldavalt koputama. Ninja Robot juba teeb lärmi, et blogijaskonnas erilist PÖFF-i vaimustust näha ega kuulda pole. Eks kõigil asjast huvitanutel on festival silme ees ja juba ootavad pikkisilmi nagu minagi. Aga ühesõnaga, mina ja vennasblogija Spellbound, kes juba jõudis promoda, suundume ühisele nädalapikkusele filmimaratonile, mis on arvatavasti üpriski meeldejääv elamus. Nii pikka PÖFF-i me ei olegi enne planeerinud. Veidi häbi ka, et eelmisel aastal kasvõi natukenegi rohkem filme ei läinud vaatama, aga see-eest sattus silme ette paar väga head teost.Me mõtlesimegi, et kui Ninja Robot juba andis mõista, et oleks vaja kivi alt välja tulla, siis teeme ka veidi koostööd, et ennast ja PÖFF-i reklaamida. Iseasi, kas talvine filmifestival seda üldse vajabki. Olgu kuidas on, aga me valisime välja kümnepealise nimistu ja arvan, et jään ka rahule. Väga raske oli välja noppida neid filme, mida olen kaua oodanud, aga olude sunnil tuli teha sobilik kompromiss, mis kõiki osapooli rahuldaks. Nii või naa saab ülejäänuid õige pea PÖFF-i väliselt näha.

Valituks osutusid: Castaway on the Moon, Thirst, Tatarak, Cold Souls, The Imaginarium of Doctor Parnassus, Lebanon, London River, Deliver Us From Evil, Mammoth ja Breathless.








Ahjaaa, Animated Dreams oli igati kobe. Kõik nähtud animatsioonid olid omapärased ja raskekujulised ning üks parem kui teine. Fear(s) of the Dark, Mary and Max ja $9.99 juba ootavad, et ma nendest lähipäevil kirjutaksin.

Mis siis veel? Head PÖFF-i kõigile!!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar