pühapäev, 28. september 2008

Tristan & Isolde 2006

Lavastaja: Kevin Reynolds
Osades: James Franco, Sophia Myles, Rufus Sewell, Mark Strong jne.


Eile õhtul sattusin ETV-s ühe ajaloolise seiklusfilmi peale nimega "Tristan & Isolde", mis mul tegelikult on olemas. Kunagi ammu ostsin DVD-le, aga ei olnud siiamaani seda ära vaadanud. Kuna ETV-st nägin seda poole pealt, siis võtsin DVD ja asusin vaatama.
Ei teagi enam täpselt miks ma seda kohe pärast ostmist ei vaadanud, aga minu üllatuseks oli "Tristan & Isolde" täitsa korralik ja kohati efektne seiklusfilm."Tristan & Isolde" põhineb siis samanimelisel legendil. Ma alles puutusin selle legendiga kokku ja film tallus enam-vähem sama rada. Tegevus toimus Suur Britannias peale Rooma impeeriumi lagunemist. Siin ja seal võimutsevad erinevad hõimud. Kõige võimsamateks on tõusnud iirlased, kes rüüstavad nõrku Briti hõime. Ühe rüüsteretke käigus ründab Iiri armee brittide juhi Marke kindlust tappes ja põletades kõike, mis teele ette satub. Sealhulgas ka Marke venna ja ta naise. Peale seda võtab Marke vennapoja Tristani enda hoole alla ja asub oma kindlust üles ehitama.
9 aastat hiljem ründavad iirlased jälle võttes endale orje ja rüüstades külasid. Briti hõimud jälitavad neid ja peksavad nad laiali. Langeb ka Tristan. Vähemalt nende arvates. Vana traditsiooni järgi panevad nad Tristani surnikeha paadile ja lasevad triivida merele. Tristan aga ei ole surnud vaid halvatud mürgist. Ta triivib Iiri rannikule, kus ta leitakse Iiri printsessi Isolde poolt, kes hakkab teda ravima ja teadagi, et armub temasse.
Varsti saab Tristan tagasi Britanniasse ja siis hakkab hargnema nii riigi reetmine eesotsas iirlastega kui ka võitlus armastuse eest jne.

Üsnagi põnev ja seiklusrikas film, mis ei paista silma küll millegi erilise poolest, aga see eest ikkagi täitsa korralik saavutus. Head näitlejad olid ka kaasatud õnneks. Rufus Sewell on mulle meelde jäänud kui negatiivne tegelane ja praegu teda päris positiivses rollis jälgida oli raske, aga lõpuks harjus ära. Sewellil oli nimelt sama ilme peas, mis oli tal ka "Knight`s Tale"-s. Ju siis seepärast tunduski, et ta peaks kindlalt olema halbade kavatsustega vms.
James Franco Tristanina näitas ka oma näitlejaannet, aga mitte eriti õnnestunult. Ta on kuidagi ühtemoodi erinevates rollides. Siin ta oli ka kuidagi üheülbaline või midagi sarnast.
Aga Sophia Myles Isoldena jättis küll sümpaatse mulje. Ta kohe sobis Isoldeks.
Iiri kuningas toodi ka välja kui eriti julm ja ahne, kes oli valmis isegi tütre ära andma, et oma tahtmist saada.
Aga üldiselt täitsa kobe teos, mis pakkus veidi efektset mõõgavõitlust ja ilusaid vaateid ning oli läbinisti huvitav seikluslik ajalooline film.

7/10

Sophia Myles

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar