laupäev, 13. september 2008

Kane & Lynch VG 2008


Hakkasin siis ükspäev sõbralt laenatud Kane & Lynchi mängima. Ei teadnud sellest suurt midagi, peale selle, et mängu taga pidavat olema Hitmani seeria loojad vms. Pole järele uurinud.
Igatahes tegemist on sarnaselt Max Paynega vägagi filmiliku ja elava mänguga.

Keskmes on Kane ja Lynch, kes päästetakse vangla poole sõitvast bussist The 7 nimelise grupeeringu poolt. Kane nimelt töötas kunagi nende heaks, aga ühel tööotsal läks kõik nihu ja Kane sattus vangi ning ülejäänud mehed The 7-st pidavat surnud olema. Surma nad aga ei saanud ja nüüd sunnivad Kane-i, et too otsiks üles kaduma läinud paki, mille hankimises see untsu läinud töö seisnes. Kui ta pakki ei leia, siis ta naine ja tütar sureb.

Kane saab endale saatjaks ja valvajaks Lynchi, kellel pole peas kõik korras. Tüüp olevat oma naise tapnud, kuigi Lynch ei mäleta sellest midagi. Lynchil on mingi psühholoogiline seisund, millega kaasneb teatud ravimite tarvitamine. Juhul kui ta neid ei võta, võib ta kergelt närvi minna ja halastamatult tappa nii kaua kui pole enam midagi millega tappa.
Kahekesi nad suunduvad paki järele ja millega kaasneb nii mõnigi hullumeelne olukord.
Teekond kulgeb linnast kuni paksu dzunglisse välja.

Ühesõnaga sellest saaks vägagi hea filmimaterjali. Tegelikult nüüd vist ongi Kane & Lynchi film välja kuulutatud ja Kane-na peaks üles astuma Bruce Willis. Lynchi kohta pole ma veel infot leidnud. Ei oska üldse kedagi pakkuda ka. Kõige rohkem mind haaraski selle mängu juures nukravõitu ja kompromissitu story. Muidugi ka mõlemad peategelased. Eriti Kane, kellel näol ilutseb kena haav ja Lynch, kelle sõrm ihaldab igal võimalikul hetkel päästikule vajutada.
Story oli üsnagi tugev ühe mängu kohta, mis mulle muidugi meeldibki. Tegelaste dialoog ei olnud küll midagi positiivset, aga koomilist teksti ja ropendamist sa küllaga. Pikapeale sai aru, et Lynch pole pooltki nii hull kui Kane. Tegelaste üsnagi sügav väljaarendus pani paratamatult kaasa mõtlema ja tundma. Ka pakkus K&L nii mõnegi olukorra, mis pärastpoole tasub veel paar korda läbi teha.

Kane & Lynch on ühele tugevale filmile omase sisu ning tegelastega ja on minu jaoks üks parimaid leide pärast Max Payne seeriat.

Pole küll eriline mängur aga arvan, et Kane & Lynch väärib minu poolt 9/10

Trailer:


Taustamuusika on ka täitsa täkkesse

2 kommentaari:

  1. Gamespot üks tüüp sai selle mängu maha tegemise eest väidetavalt kinga...
    video review

    VastaKustuta
  2. ei suuda üldsegi nõustuda selle tüübi arvamusega, aga miks siis kinga saada?=)Ainult ju lihtne arvustus.

    VastaKustuta