esmaspäev, 15. september 2008

Kerli - Love Is Dead 2008


Meie oma Kerli aka Kerli Kõiv on U.S.A muusikatööstuses jala vahele pistnud ja üllitanud uue albumi "Love Is Dead". Kerli võitis mingi aeg selle Fizz Superstar konkursi looga "I Am Like A Bird" või midagi taolist. Ise tollel ajal seda konkursi üldse ei jälginud, aga juhtusin just finaali nägema ja just seda hetke kui Kerli oma laulu esitas ja auhinna sai. Sinna aega see seik aga soikuski. Nüüd mõni aeg tagasi kuulsin "Love Is Dead"-st ja kuna tegemist on Eesti neiuga, siis võtsin ette ja kuulasin otsast peale koralikult ära. Teatud eelarvamused mul muidugi olid, sest pole just sellise stiili ega üldsegi U.S.A-s valitseva popmuusika austaja. Kerli album pole aga massidesse kaduv plaadike, vaid hoopiski midagi enamat.

Esimene mõte 1-se loo "Love Is Dead"-i kuulamisel oli Björk, sest Kerli vokaalikasutus meenutas mulle kuidagi teda. Kuigi jah Björk on hoopiski teist masti laulja. Mulle tundub aga, et Kerli püüdleb ka kuhugi Björki kanti. Kes teab, kes teab. Ausalt öeldes mulle see album meeldib ja meeldib isegi väga. Kõik lood on omaette huvitavad st. lugude kuulamisel läheb mõte paratamatult Kerli kena lauluhäälega kaasa. Hoopiski vastupidine nähtus U.S.A popiga võrreldes või mis?

Kõige haaravam Kerli juures ongi tema hääl. Ta laulab kuidagi väga hingestatult ja südamega, mis paneb paratamatult mõtlema, et see on ju ikkagi eestlane. Meie siin Eestis oleme ju harjunud Nexuste ja Äikese,Päikesega või millegi muuga, mille väärtus on nullilähedane. Aga see millega Kerli on hakkama saanud, on midagi suurt ühe eestlase kohta.
Kusjuures loos "Creepshow" võib kuulda ka eesti keelt. Kerli laulab paar rida sellest "Põdral maja metsa sees " . Täpset pealkirja ei tea. Tähendab et ei mäleta =)
Lood on ka erinevatel teemadel. Armastus, vastupidamine jne. See on jah enam-vähem tavaline värk.

Muusika, mida Kerli selle albumiga saavutas, peaks tegema igale Eesti staarihakatisele suured silmad ette. Arvan, et Kerli teeb ka silmad ette mitte ainult lauluoskuse poolest, sest loomulikku Eesti ilu jätkub tal küllaga.
Minu poolt tubli 10/10 "Love Is Dead"-ile

Videod kahele loole ka siis olemas:

Love Is Dead



Waking On Air

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar