kolmapäev, 3. september 2008

Fear Itself 2008 - ????

Lavastaja(looja): Mick Garris
Näitlejad: Briana Evigan, Jeffrey Pierce jne.

Enne Fear Itselfi ilmus 2 hooaega Masters of Horror, mille iga eraldiseisva loo taga seisid erinevad õudusfilmide lavastajad ja stsenaristid. Ei ole ma MOH-ga tutvunud, küll aga olen jälginud Fear Itselfi, mis järgnebki Masters of Horrori seeriale.

Fear Itselt on põhimõtteliselt sama ülesehitusega.Väljas on praeguseks 8 osa, mis igaüks on eraldi lugu mõnest klassikalisest õudusloost. Kohati neid osi alguses vaadates tekib tunne, et see teema on liiga ära nämmutatud ja et nüüd on küll uues kuues, kuid kas ka midagi väärt? Ausalt öeldes mind üllatas kohe meeldivalt enamus osade professionaalne käsitlus. Ja ma pean rõhutama`enamus osade`, sest iga osa kohta päris nii öelda ei saa.

Võtame näiteks esimese osa The Sacrifice, mis jutustas 4-st mehest, kes sattusid vampiiri juurde. Küllaltki tüüpiline, eks? Aga vot teostus ületas igasuguse tüüpilisuse ja muutis kogu teema jälle huvitavaks ja vaadatavaks. Kuni kolmanda osani suutis Fear Itself mind iga korraga üllatada, aga kui ilmus neljas ehk In Sickness and in Health, siis tabas mind siiski suur nördimus. 4-jas osa oli äärmiselt nõrkade näitlejatööde ja teostusega, et vahel tahtsin osa pooleli jätta.

Viies osa jälle üllatas igas mõttes. Pealkirjaga Eater, suhteliselt tundmatu õuduslooga ja kogu tegevus ning õudus oli täitsa omal kohal. Siis ilmus 6-es ehk New Years Day, kus peategelast kehastas Step Up 2-st tuttav Briana Evigan. Evigan paitab meeldivalt silma. Esimene roll ka, kus teda üldse nägin. Pole raatsinud Step Upi vaadata. Aga igatahes 6 osa oli kõige tugevama tagamõttega. Kuigi jah, zombie-teema on tüütuks muutunud. Evigan on kena ja samas andekas näitlejanna ning ta saab rolliga ka kenasti hakkama. Pole midagi erilist halba öelda.7-es osa Community ei hiilanud mitte millegagi. Vaadatav oli ikka, aga see teatud huvi tekitav pidepunkt puudus täiesti. Ja viimane, mis on praegu ilmunud, pealkirjaga Skin and Bones jutustas loo Wendigo tekkimisest. Wendigi on inimene, kes teatud ekstreemsetel asjaoludel on sunnitus sööma inimliha. Mida rohkem ta sööb, seda tugevamaks ja vähem inimlikumaks ta muutub. Seegi osa oli õnnestunud nagu esimesed. Eriti meeldis Wendigo ise, kelle lõust oli sõna otsese mõttes jube.

Ah jaa, sarja tunnusloo autoriks on Serj Tankian, kes esitab oma loo `Lie, Lie Lie`. See sobib Fear Itselfi algusesse liigagi hästi. Mõnikord kui jama osa on, siis tahan ikkagi alguse ära näha=)

Üldiselt on Fear Itself vahelduva eduga suhteliselt õnnestunud, kus nii mõnigi osa pakub üllatusi.

7/10


Briana Evigan



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar