neljapäev, 11. september 2008

Hellboy II : The Golden Army 2008


Lavastaja: Guillermo del Toro
Osades: Ron Perlman, Selma Blair, John Hurt, Doug Jones jne.


Esimene osa uuesti nähtud ja suundusin ka suurte ootustega Hellboy 2-te vaatama. Ei arvanud ma suurt midagi, mis mind ees ootama peaks, sest olin vältinud enamus arvustusi ja üldse hinnanguid selle filmi suhtes. Tahtsin minna puhta lehena. Pettuma ma ei pidanud. Ja kuidas veel =)
Hellboy 2 algab sarnaselt esimese osaga kuldse kirjaga mustal taustal, kus tutvustatakse Hellboy sündimise lugu. Kohe alguses jutustab veel noor Professor Broom loo inimeste ja müütilise maailma elanike laastavast sõjast, mille tulemusena sündis purustamatu Kuldne Armee. Armee ohjamiseks loodi 3 osast koosnev kroon, mille kandja saab armeed juhtida. Müütilise maailma kuningal aitas sõjast ja ta leppis vaherahuga. Ja nii see kõik jäigi unustusse. Aga nüüd on tagasi tulnud kuninga poeb Prints Nuada, kellel mõttes sõda inimestega. Selleks peab ta aga kätte saama kõik 3 osa ja jagu saama Hellboyst.
Lühike sisututvustus võib küll jätta mõningal määral lihtsa ja tüüpilise mulje, aga kui te arvate, et Hellboy teine seiklus on lihtne ja tüüpiline, siis te eksite rängalt. Hellboy 2 kulgeb ikka sama muhedat ja lahedat rada pidi edasi nagu esimene osa, kuid on siiski mitmekordselt suurejoonelisem. Filmis rullub lahti ka Hellboy ja Lizi omavaheline kooselu. Oma rõõmude ja piinadega. Võib tunduda, et milleks on vaja romantilist liini sellisesse fantaasiaseiklusesse, aga Hellboy läbisaamist Liziga on naljakas ja samas huvitav jälgida. Pole üldsegi kõrvaline teema. Liz õpib vaiukselt oma tuld endas kontrollima, aga Hellboyga vaieldes lahvatab ta tihti leekidesse ja teda võib alatase peakorteri ruumides põlevana näha.
Ka Sapienil on kord armuda ja selleks osutub eksiilis olev Nuada õde Nuala. Armuvalu pärast kipuvad nii Sapien ja Hellboy koos jooma ja jorisevad armastuslaule.Aga see selleks.Nii et Nuada, kelle mõõgakäsitsusoskust pole mõtet küsimärgi alla seada, on tulnud inimeste maailma ja ta levitab kaost kuniks ta saab kätte krooni tüki oma õelt. Nuada tegelane ise on üpriski efektne. Võib isegi paralleele tuua Kroeneniga, kes samuti armastas oma mõõku. Tema valge nahk annab talle selle teatud "villiani" tunde. Filmis tuuakse lagedale terve rida igasuguseid elukaid. Kõige vingemad olid kindlasti Mr. Wink ja tillukesed kolmjalgsed õgardid. Ah ja, kõige üllatavam oli näha Hellboyd noorest peast. Seda poleks üldsegi oodanud näha. Hellboy ja teistega liitub ka üks uus tegelane Johann Krauss. Krauss polegi tegelikult inimene. Ta kehaks on nimelt tuukriülikonda meenutav kostüüm. Vajalik on see Kraussi hinge säilitamiseks. Põhjust, miks ta sellises seisundis on, teada ei saa. Kraussil oli koomiline saksa aktsent ja tema kehakeel tekitas samuti palju nalja.. Tema poolt öeldi lõpus üks väga tabav lause.

Müütilist maailma kõigi oma olenditega kujutati üpriski haaravalt. Igal olendil oli oma eesmärk. Nagu näiteks kasse armastav vanaproua, keda Hellboy "üle kuulas" ja isa oma "pojaga". See "poja"-koht tekitas kinos paraja naerupahvaku nagu ka Kraussi viimane lause päris lõpus. Kuldne Armee ise oli nagu armee ikka. Päris purustamatud nad ei olnudki. Testitud ja järele proovitud Hellboy poolt. Lõpplahendusega olen rahul. Parem lõpp kui esimesel. Need stseenid surmaga andis mõtlemisainet 3 osa peale. Aga kes teab. Äkki see tuleb ka paari aasta pärast. Parem ongi. Kaua tehtud kaunikene =)
Ja muuseas, kas ma olen lolliks läinud või Blair on esimese filmiga võrreldes ikka sama noor.
Mitte et ma nuriseks=)

Hellboy 2: The Golden Army on kindlasti üle pika aja parim seiklus-ja fantaasiamärul ja paremat teost omalaadsete hulgast annab otsida.

10/10

6 kommentaari:

  1. Ära pane tähele, et ma mingit möla ajan, aga tekkis küsimus, kas LiveForThis ja Jesterhead`s Colony aka Spellbound on sama blogija? :P

    VastaKustuta
  2. Ei tegemist ei ole ühe ja sama blogijaga. Miks küll selline arvamus?=)
    Sarnased postitused on võibolla seotud uute filmide/sarjade pealetulekuga, millega muuga?

    VastaKustuta
  3. Muide sa Wristcutters: A Love Story ei vaadanud veel? Spellbound jõudis ette, vähemalt kirjutamisega :D

    VastaKustuta
  4. Olen Wristcuttersit näinud. Täitsa kobe teos teine.
    Pole veel üldsegi mõelnud sellest kirjutada.

    Miks nii imelik küsimus üldse? =)

    VastaKustuta
  5. Filmiveebis millalgi mainisid, et vaatad. Ma lisasin selle filmi ja seetõttu jäi meelde. ;)

    VastaKustuta
  6. Kuule jah. Eks ma tänu sinu arvustusele üldse ära vaatasingi.Muidu poleks huvi nii suur olnud.=)

    Vb peaks ka kirjutama sellest=)
    Kuigi jah filme olen praegu palju näinud ja needki ootavad oma järjekorda

    VastaKustuta