kolmapäev, 24. september 2008

"4400" 2004 - 2007 - 1 hooaeg



Lavastaja: Rene Echevarria, Scott Peters jne.
Osades: Joel Gretsch, Jacqueline McKenzie jne.


Mingi aeg sattus mulle silme ette ulmesari pealkirjaga "4400". Sellega seoses tuli mulle meelde, et kunagi ammu tuli "4400" ka Soome telekanalil. Ei mäleta enam millisel. Esimese hooaja vaatasin ära ja sinnapaika see jäigi. Vist 2 hooaega ei näidatud, aga täpselt ei tea enam. Igatahes, nüüd hiljuti nädal või kaks tagasi sattusin seda jälle nägema. Nüüd olen esimese hooaja ära vaadanud ja juba jälgin ka 2 hooaega. Huvitav on, isegi väga.
1 hooajas on ainult 5 osa. Pilootosa ka muidugi, mis oli kuskil 2 h pikk.

"4400" jutustab 4400-st inimesest, kes mingil imelikul kombel ilmuvad Seatles suure valguskera seest ühe järve juurde. Maale jõudsid nad meteoriidiina. Nii vähemalt sõjavägi arvas. Seda püüti alla lasta, aga rakettidel polnud sellele mitte mingit mõju. Valguskera muutis aga suunda ja maandus järve kohale, mille kaldale kõik need inimesed ilmusidki.Hiljem tuleb välja, et need inimesed on olnud kadunud väga pikka aega. Mõni 50 aastat ja mõni isegi rohkem. Asja mõte seisneb aga selles, et mitte ükski neist pole selle aja jooksul üldse vananenud. Kõik on ikka sama vanad kui nad kadusid. Päris pilootosa alguses näidati ka inimesi, keda erinevatel ajahetkedel rööviti mingi valguse sambaga. Tundub et tulnukate töö? Asi on hoopis rohkem kaugeleulatuv. Uskuge mind.

Igal röövitul ilmuvad erinevad võimed, mida tavarahvas hakkab kartma. Alguses küll hoitakse kõiki karantiinis, aga inimõiguste pärast vabastatakse nad kõik. Sellepärast hakkavad tsiviilelanikud neid kartma ja põlgama kui potentsiaalselt ohtlikke inimesi.
Sarja keskmeks on Tom Baldwin oma partneri Diana Skourisega, kes hakkavad koos uurima erinevaid juhtumeid tagasitulnutega. Aja jooksul hakkab nii mõndagi veidrat arenema ja 1. hooaja lõpuks tuleb välja ka kõigi 4400 inimese maale tagasi saatmise mõte.
"4400" on üsnagi huvitav sari. Natuke seebikaks kippus paaris esimeses osas, aga see läks kiiresti mööda. Praegu on väljas 4 hooaega, mis tähendab et sisuliinid on küllaltki laiahaardelised ja igal tagasitulnul on oma mõte, mille ta ka varsti teada saate.2 hooaja 1. osas märkasin, et seal kehastas ühte skisofreenikut Summer Glau isiklikult. Kui mõelda nüüd Firefly seeria peale, siis tulevad tal need vaevatud mõistusega tegelaste rollid hästi välja.

Igati kobe sari, mis tekitab paraja annuse huvi ja mis kindlasti väärib vaatamist, sest mina ise olen praegu juba väikeses sõltuvuses. Mul juba harjumus ka sees, et igal õhtul vaatan ühe osa ära.Ah ja, sarja tunnuslugu on väga meeldejääv st. et iga osa alguses on seda lugu mõnus kuulata. Sobib sarja teemalooks liigagi hästi.
Esitajaks on Amanda Abizaid ja looks "A Place In Time"

1. hooaeg 8/10

Alguslugu:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar