esmaspäev, 29. detsember 2008

The Last Boy Scout 1991


Lavastaja: Tony Scott
Osades: Bruce Willis, Damon Wayans, Halle Berry jne.

Kui Die Hardi pühade eri läbi sai, siis sattusin jällegi Bruce Willise filmi otsa, milleks osutus juba korduvalt nähtud The Last Boy Scout. Olen vist varem kaks korda näinud, aga päris pikkade vahedega. Nii oligi rõõm uuesti näha, sest tegemist on kõige ühe koomilisema Willise actioniga.
Ei olnudki enne meeles kui palju selles sõna "fuck" kasutati, aga uuesti vaadates ei märganud vast mitte ühtegi kahe peategelase vahelist dialoogi, mis ei oleks sisaldanud sõna "fuck"=).
 Sisuks siis nii palju, et endine salateenistuse agent ja elus suhteliselt läbi põlenud Joe võtab vastu juhutöö. Tööks on Cory nimelise strippari kaitsmine. Tüdruk aga mõrvatakse ja Joe hakkab Cory poisi Jimmi survel asja lähemalt uurima. Üha rohkem ja rohkem asja uurides satuvad mõlema mehe elud mitmel korral ohtu ja üsna pea avastavad nad kohaliku jalgpalli meeskona juhi suure plaani, mille nad kahekesi püüavad nurjata.
Sisu võib küll tunduda mitte midagi erilist ja parajalt tüüpiline, aga filmi teeb eriliseks Bruce Willis. Nimelt kannab Willis Joe rolli, kes on kohe kindlasti ühe ropuma suuvärgiga ja ükskõiksema suhtumisega filmikangelane. Samasse ritta maandub ka John McClane.
Tony Scotti ka veel pealekauba  ja kohe on tunda, et tüüpilisest sisust koorub tegelaste näol välja hoopiski midagi muud kui pealtnäha paistab ning asi muutub koheselt nauditavamaks. Ka siin on Willise tegelane üsnagi väsinud ja pidevalt kurnatud ilmega. Kõigest on tal ükskõik ja peamiselt pillub ta suust ülihead teksti, mille toimel saab kõvasti naerda. Peale Die Hardi ja Leathal Weaponi seeria ei olegi ma teist nii koomilist märulit sattunud nägema.
Sisu oli küllaltki etteaimatav ja pead ragistama ei pidanud, aga kui poleks Willist, siis oleks The Last Boy Scout jäänud lihtsalt väga tavaliseks. Omal ajal kindlasti hea, aga nüüd 2008 aastal ei paistaks see küll millegi erilisega silma. Nii et filmi tegi sarnaselt Die Hardi puhul meeldejäävaks Willis oma kibestunud ja negatiivse ellusuhtumisega tegelasega. Halle Berryl oli filmis küllaltki väike osa, aga eks 1991 aastal oli ta ka veel suhteliselt tundmatu näitlejanna. Teda on kasvõi minimaalses rolliski rõõm näha=). Joe lausutud repliigid jäid ka hästi meelde. Nagu näiteks lubadus tappa teda peksev tüüp, kui too veel korra lööb. Tüüp ei kuulanud ja loojakarja ta suunduski. Willis põhimõtteliselt omas kogu filmi. Siin ei olnud ta mingi musklivend, vaid veidi aeglane ja väsinud, aga siiski väga innukas mistahes olukorras külma närvi säilitama. Otsast lõpuni kubises The Last Boy Scout sarkastilist huumorit Willise poolt. Igaüks haiglaselt koomilisem kui teine.
Tõsiselt hea meelelahutus Die Hardi kõrval. Die Hard aga oli ja on klass omaette.

7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar