laupäev, 20. detsember 2008

Arch Enemy - Tyrants of the Rising Sun 2008


Rootsi melodic death metalit viljeleval bändil Arch Enemy ilmus hiljaaegu uus live-DVD, mis hõlmab endas Jaapani kontserti. Eelmine live-DVD kandis nime Live Apocalypse ning see anti välja kahel plaadil. Nüüd aga kõige uuem Tyrants of the Rising Sun on küll ühe plaadiga, aga see eest väga võimsa live esitusega. Kontsert koosneb nii uutest kui ka vanadest lugudes. Lood albumitelt Wages of Sin, Anthems of Rebellion, Doomsday Machine ja kõige värskemalt Rise of the Tyrant. Paar lugu pärinesid ka veel Johan Liiva aegadest. 
Nimelt Wages of Sin-i ilmumisega liitus Arch Enemyga naisvokalist Angela Gossow, kelle growlimine teeb ikka veel paljudele meeslauljatele suured silmad ette. Kujutage ette blondi ja üsnagi kaunist naist esinemas death metal bändiga ja kes suudab esile manada eriti metsikut death metal vokaali.

Uus DVD sisaldab live kontserti, ohtralt interviuusid sisalaldavat road movie´t ja kahte uusimat muusikavideot lugudele Revolution Begins ja I Will Live Again. Gossow hääl uue albumiga on parem kui kunagi varem. Tegelikult iga albumiga on ta vokaal muutunud üha brutaalsemaks.
Rise of the Tyrant albumil tõestab ta oma kohta metalmuusikas 100%-lise kindlusega.
Selge see, et lives on vokaal hoopiski teine kui plaadil, aga kuulda ja näha seda omaenda silmaga on hoopiski midagi muud kui lihtsalt kõlaritest kuulata. Vennad Amottid kitarridel on silmnähtavalt tugevad nagu alati. Erti suur erinevus kitarritöös on Rise of the Tyrantil, mis muutis albumi lühidalt öeldes "sigaheaks".

Road movie´s kõik bändi liikmed kiidavad taevani Jaapani publikut, kes on nende sõnul uskumatult pühendunud fännid. Mitte et nad pöörased fännid oleksid, aga nad jägivad bändi käekäiku päris algusest ja elavad igal kontserdil maksimumiga kaasa. Gossow tõi välja näite, et USA fänn joob end harilikult kontserdil täis, aga jaapanlased jäävad kaineks ja naudivad just muusikat ennast täiel rinnal. 

Oi kuida ma tahaksin Arch Enemyt lives näha. Tulge ometigi Eestisse. See lootus ei olegi nii väike kui arvestada Eesti oma festivalide raames kohale tulnud kuulsusi nagu Dark Tranguillity, Soilwork, Maroon, Lacuna Coil, Killswitch Engage jne. Nii et lootust on.
Tokyo Forum (March 8th 2008)

]

  1. Intro / Blood On Your Hands
  2. Ravenous
  3. Taking Back My Soul
  4. Dead Eyes See No Future
  5. Dark Insanity
  6. The Day You Died
  7. Christopher Solo
  8. Silverwing
  9. Night Falls Fast
  10. Daniel Solo
  11. Burning Angel
  12. Michael Amott Solo (incl. "Intermezzo Liberté")
  13. Dead Bury Their Dead
  14. Vultures
  15. Enemy Within
  16. Snowbound
  17. Shadows And Dust
  18. Nemesis
  19. We Will Rise
  20. Fields Of Desolation / Outro

Special Features

  1. The Road To Japan (Interviews / Road Movie) (approx. 45 minutes)


Promo videos

  1. "Revolution Begins" (Original Version) (4:24)
  2. "Revolution Begins" (Band Performance Version) (4:14)
  3. "I Will Live Again" (3:34)

Trailer:




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar