kolmapäev, 5. november 2008

Ladder 49 2004


Lavastaja: Jai Russell
Osades: John Travolta, Joaquin Phoenix, Robert Patrick jne.




Häguselt mäletan veel, et Ladder 49 tuli 2004 aasta paiku vist meile DVD-na müüki ja eks see sealt siis silma sattuski. Kahjuks ei leidnud vist kunagi mahti, et ära vaadata. Mõnikord on telekanalitest kasu ka. Eile TV 3 tuligi minu õnneks Ladder 49.
 
Film jutustab loo tuletõrjujatest ja nende tööga kaasnevatest kaotustest. Film algab kohe kõrghoone põlenguga, milles üks tuletõrjujatest Jack Morrison satub tulevangi. Samal ajal kui teised püüavad Morrisoni päästa tutvustatakse lähemalt Morrisoni liitumist tuletõrjujate meeskonnaga, tema sirgumist üheks parimaks tuletõrjujaks ja kuidas ta peab valima pere ja töö vahel.

Ladder 49 on põhimõtteliselt lugu ühe tuletõrjuja elust. Joaquin Phoenix, John Travolta, Robert Patrick-kõik nad olid omas heas vormis nagu alati. Film pani tahtmatult kaasa elama  kõigile jaoskonna meestele. Kui mõni nendest suri, siis hakkas lihtsalt kahju. Õnnestunud olid kaadrid tulekustutamisest ja üldse leegitsevates majades tulega võitlemisest. Aga mitte see ei olnud filmis olulisel kohal. Tähtsad olid just inimesed. Ei arvanudki, et film kulgeb nii laiaks, näidates tuletõrjujate elu jaoskonnas ja kuidas nad püüavad päästa teisi ja katsuvad ka samal ajal ise elus püsida. Phoenixi roll Morrisonina oli talle igati loomulik. Travolta pullivõitu ülemana ikka omas headuses.
 Tugev film, mis on traagiline aga samas ka mõnusalt muhe. Tegelased jäävad meelde. Kõik oli igati nauditav ja kaasahaarav. Lõppu ma just sellisena ei oodanud, aga pärast tundus jällegi loogiline, et nii lõpetati.  Polegi veel tuletõrjujate teemal nii meeldejäävat teost näinud. Kuna nägin seda telekast, siis võtan ette ja vaatan ka ilma reklaamideta ära. Nii ei saa ju head filmi nautida.

8/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar