reede, 21. november 2008

"4400" 2004 - 2007 - 3 hooaeg


Looja: Rene Echevarria, Scott Peters jne.
Osades: Joel Gretsch, Jacqueline McKenzie, Patrick Flueger jne.

Veidi aega tagasi jõudsin lõpuni ulmesarja "4400" 3 hooajaga. Juba päris esimesest hooajast alates suutis "4400" äratada minus huvi ja jälgisin kohe suure innuga. Kui olin jõudnud 3 hooaja lõpuni, siis oli selge, et see sari on ulmevallas märkimisväärselt õnnestunud. Parimaks osaks "4400" juures pean laiahaardelist mõtet, huvitavaid tegelasi ja iga osaga kaasnevat salapärasust.

Niisiis, 3 hooaeg keskendus eelkõige USA valitsuse ja 4400 Keskuse vahelistele pingetele, mis lõpupoole jõudis avaliku vastuseisuni. Läbivaks jooneks oli samuti kummalistel põhjustel täiskasvanuks saanud Isabelle saatus. Tema roll 4400 keskel osutus vägagi pöördeliseks ja määravaks. Vanad head agendid Tom Baldwin ja Diana Skouris on ikka oma tavapärases elemendis. Tom Baldwin peab toime tulema nii mõnegi raskusega, mis puudutab teda ja ta pere. 4400 radikaalide rühmitus Nova muutub üha suuremaks ohuks ning Shawn püüab oma viga parandada aidates NTAC-il nad kõik kinni nabida. Ette tulevad ka ohtlike võimetega vaenlased, kes püüavad peatada valitsuse tegevust. Lõpu osades tuleb keegi väga tähtis tagasi, kellel on ees seninägematu missioon. Endine NTAC-i juht Dennis Hayland muutub iga osaga aina ohtlikumaks nii 4400-le kui ka teistele inimestele. Kõik aga saab oma lahenduse hooaja viimastes osades, kus juhtub nii mõndagi ettearvamatut.


SPOILERID!!!!
Ette tuleb hooaja lõpuosade sündmusi. Nii et kellel vaatamata, siis ei soovita edasi lugeda.
Shawnile abimeheks tulnud Matthew Ross osutus hoopiski mingisuguseks radikaaliks tulevikust, kelle ülesanne oli peatada 4400 inimeste tegevus. Ta utsitas tagant ka Isabelle, kes mõnda aega täitis Matthew soove. Liiga ahneks minnestegi Isabelle Matthewile otsa peale. Matthew rõhus Isabellele peale, et tema on määratud kõiki 4400 peatama. See tal peaaegu õnnestus. Mitte küll kõiki 4400 inimesi, aga palju kahju saavutas ta ikkagi. Lõpus ilmub surmast tagasi Jordan Collier isiklikult, kes on endale missiooniks võtnud 4400 võimete jagamise kõikidele, kes seda soovivad. Tänu Isabellele tuleb lõpp ka 4400 keskusele.

"4400" on kindlasti üks kõige paeluvamaid ulmesarju, mida seni näinud olen. Muidugi tulevad siin ka esile X-Files ja Spielbergi Taken. Iga osaga muutub "4400" aga aina omapärasemaks, sest esile tulevad asjaolud, mida selliselt sarjalt tegelikult ei ootaks. Praegu jälgin huviga 4 hooaega, mis on kahjuks ka viimane hooaeg. Varsti kirjutan siis sellestki.

9/10


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar