esmaspäev, 25. august 2008

Serenity 2005

Lavastaja: Joss Whedon
Näitlejad: Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Adam Baldwin, Jewel Staite, Summer Glau, Ron Glass, Chiwetel Ejiofor
jne.



Nüüd olen lõplikult Firefly seeria sisse pühitsenud, veetes nii mõnusaid õhtuid oma lemmiku seltsis.
Tegelikult see oli nüüd komas kord, kui Fireflyd vaatasin, aga maagia ei ole ikka kadunud. Otse vastupidi.Kui esimest korda vaatasin, siis jättis kõik pealiskaudse mulje.Teist korda vaadates sai nii mõneski asjast rohkem aru ja tuli ka ette hetki, mida polnud varem märganud. Ja nüüd kolmandat korda Fireflyd jälgides sai jälgida palju erinevaid tahke ja siduda mitmeid liine, mis enne olid jäänud kuidagi uduseks.Üllatavalt naljakas oli kõik ikka veel, kuigi koomiliste stseenide üle on juba ammu naerdud.
Niisiis Firefly sai läbi ja siis asusin Serenity kallale. Serenity on mul veel ostmatta, aga kohe kohe hangin sellegi.

Serenity algab lühikese sissejuhatusega Firefly universumisse. Arusaadav, sest muidu need, kes pole sarjaga kursis, ei saa võibolla kõigest hästi aru. Hea mõte oli kohe alguses näidata, kuidas siis Simon Riveri õigupoolest päästis. Serenity jätkab kuskil aasta või paar hiljem Firefly viimasest osast. Serenity kapten Malcolm Reynolds otsustab eesolevale tööotsale Riveri kaasa võtta, sest tuginedes Riveri selgeltnägemise võimetele võib temast palju kasu olla. Kuna tööots laabus Reaverite rünnakuga, lähevad Simon ja Mal tülli ja otsustatakse, et nii River kui ka Simon jäetakse maha. Allianss aga on Riveri ja Simoni kannul. Seega enamus massimeediast on täis signaale Riveri välja peilimiseks.Tänu signaalile käib Riveri peas mingi nõks ja ta kukub ühes baaris inimesi halastamatult peksma. Selle tulemusel hakkab isegi meeskond mõtlema, kelle nad siiski pardale võtsid. Varsti on kogu meeskonna kannul Allianss ise.
Mal, Zoe, Kaylee, Inara, Jayne ja Wash otsustavadki välja uurida, mis on Riveri kummaliste nägemuste taga. Nad jõuavad planeedile Miranda, mis hõlmab endas kohutavat saladust, mis võib kõigutada Alliannsi alustalasid.

Serenity on parim. Nii võiks lühidalt oma arvamuse kohe välja öelda. Aga pikemalt on ikka parem =). Serenity tervikuna on nagu üks Firefly osa. Selles mõttes, et kõik on täpselt samas vaimus nagu sarigi. Kõik tegelased on läbi ja lõhki tagasi oma tavapärases vormis.
Esimene stseen Serenity pardal- Wash: `This landing is gonna get pretty interesting`. Mal: `Define "interesting". Wash:`Oh God, oh God, we're all going to die?`. Juba see koht on kuldaväärt. Wash on läbi sarja ja filmi jäänud ikka selleks naljavennaks, kelle koomiline tekst ajab naerust kõhu kõverasse.
Vahepeal on Inara Serenitylt lahkunud. Selle põhjustas Mali ja Inara teatud erimeelsused. Ka Book on ühel planeedile asunduse rajanud, kus Mal ja meeskond tal regulaarselt külas käivad.
Serenity läbivaks liiniks on River Tam, keda kummitavad nägemused Reaveritest. Tore, et üks Riveri liinidest lõpuni kulges. Summer Glau tegi Riverina jälle suurepärase rolli.Ta kuidagi suudab selle Riverit piinava hirmu, hullumeelsuse ja meeleheite hästi välja tuua. Jällegi üks näitlejanna, kelle jaoks tundub tulevik helge olevat. Tegelikult River ongi minu jaoks see kõige huvitavam tegelane. Mitte, et teised muidugi halvemad oleks.
Lõpp oli kurb.Kaks tegelast läksid manalateele. Kahju, et Washiga nii läks. Ta oli liiga hea, et minna. Aga jah, tegu on tehtud. Seda enam muuta ei saa. Bookiga samamoodi. Kuidagi imelik hakkas kohe. Ikkagi tegelased, kellele olen kaasa elanud. Koos nutnud ja naernud.

Lühidalt, Firefly ja Serenity on midagi enamat kui lihtsalt sari ja film.

10/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar